Jestliže vás již nudí vařit stále dokolečka ty samé polévky a chcete vyzkoušet něco nového a přitom taaak jednoduchého na přípravu, uvařte si skvělou krémovou mrkvovou polévku. Navíc čerstvý zázvor v ní obsažený vás v těchto zimních dnech úžasně zahřeje, dodá energii a posílí imunitu :-)
Pozn.: vhodné pro vegetariány, vegany
6 velkých mrkví
2 lžíce olivového oleje
1 malá cibule
750 ml zeleninového vývaru
3 cm kousek zázvoru (podle chuti)
šťáva z 1/2 limetky ( příp. pomeranče či citrónu)
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
1 malá cibule
750 ml zeleninového vývaru
3 cm kousek zázvoru (podle chuti)
šťáva z 1/2 limetky ( příp. pomeranče či citrónu)
sůl, pepř
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí jí chvilku restujeme na rozehřátém oleji, až cibule zesklovatí. Poté zalijeme horkým vývarem, přidáme nahrubo nastrouhaný oloupaný zázvor a vaříme asi 15-20 minut, než mrkev změkne. Pozor, nerozváříme ji! Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme polévku dohladka. Dochutíme solí, pepřem a šťávou z půlky limetky. Můžeme podávat s čerstvě mletým pepřem, hrubě posekanou zelenou bylinkou a dílkem limety pro případné dochucení. Dobrou chuť! :-)
Pozn.: Polévka je výborná, delikátní a jemně pikantní díky zázvoru. Polévku však ještě lze (pokud nejste vegani) zjemnit kysanou či klasickou smetanou. V případě, že jste vegani, použijte např. smetanu rostlinnou (Provamel apod.).
Tuhle polévku znám, je výborná, dělá ji moje mamka vždycky, když k ní přijedu a asi se jí nikdy nepřejím :-))) Lucie
OdpovědětVymazatvypadá úžasně, hned ji vyzkouším, moc zajímavý recept díky
OdpovědětVymazat