Šlehané bambucké máslo má svou nespornou výhodu v lepší a pohodlnější
roztíratelnosti oproti bambuckému máslu v surovém stavu, přičemž si
stále zachovává své úžasné hydratační, vyživující a zvláčňující účinky.
Nanašíme jej přímo na místa, která chceme mazat. S pleťovým máslem se
může nakládat stejně jako s pleťovým krémem...
- 60 % bambuckého másla (nejlépe v bio kvalitě lisovaného za studena)
- 40 % vhodného oleje - např. meruňkový, avokádový, olivový, mandlový apod.
- případně váš oblíbený éterický olej
Postup:
Postup
je jednoduchý. Bambucké máslo (nejlépe v bio kvalitě) ve vodní lázni
ohřejeme na teplotu, při níž se máslo roztopí. Poté jej vyndáme z lázně
a za stálého šlehání ručním mixérem přidáváme postupně námi zvolený
olej do másla. Po zašlehání můžeme přidat oblíbený éterický olej a opět
jej zašlehat. Šlehání trvá tak dlouho, dokud nedosáhneme pokojové
teploty a jemně našlehané konzistence másla. Můžeme si případně pomoci
vložením směsi do mrazničky (cca na pár minut) a po vyndání opět šlehat.
Šlehané bambucké máslo uchováváme při pokojové teplotě - není potřeba
žádné konzervace (máslo vydrží minimálně jeden rok).
Jestliže se neodvažujete sami své vlastní šlehané máslo vyrobit, vyzkoušejte například toto od Zelené Větévky :-)
Dobrý den,to máslo je rafinované,že je tak bílé? Já používám vyhradně nerafinované a to je sytě žluté a navíc se mi nedaří to vyšlehat do tuhé konzistence. Jak to udělat prosím...Jsem už z toho vedle.
OdpovědětVymazat